Filifiliga o fua o le mamafa mo le ogaumu suau'u vevela

Le fa'avasegaina o fua fa'amau ifa'avevela suau'u fa'avevela eletise, le filifilia o fua faʻamalosi ma le faʻapipiʻiina ma le tausiga o aso taʻitasi o fua faʻamalosi.

1 Fa'avasegaga o fua fa'atatau

O fua o le mamafa e mafai ona vaevaeina i ni vaega se fa e tusa ai ma a latou mataupu faavae:

Ole ituaiga muamua ole manometer koluma vai:

E tusa ai ma le mataupu faavae o le hydrostatics, o le mamafa fua e faʻaalia e le maualuga o le koluma vai. O le fausaga fomu e ese foi, o lea e mafai ai ona vaevaeina i le U-foliga faʻapipiʻi fua faʻamau, faʻamau tasi faʻamau faʻamau ma isi. O lenei ituaiga o manometer o loʻo i ai se fausaga faigofie ma e matua faigofie lava ona faʻaoga, ae o lona saʻo o le a matua aʻafia lava i mea e pei o le gaioiga o paipa capillary, density ma parallax. Talu ai ona e vaapiapi le fua, e masani ona faʻaaogaina e fua ai le mamafa maualalo, eseesega o le mamafa poʻo le vacuum degree.

O le ituaiga lona lua o se manometer elastic:

E liua i le fuaina o le mamafa e ala i le suiga o le deformation o le elemene elastic, e pei o le puna puna puna ma le mode manometer ma le puna puna puna.

Ogaumu Suau'u vevela

O le ituaiga lona tolu o se fua fa'amau eletise:

O le meafaigaluega lea e faʻaliliuina le mamafa fua i le eletise eletise o mea faʻainisinia ma eletise (e pei o le voltage, current, frequency, etc.) mo le fuaina, e pei o faʻasalalauga eseese ma masini masini.

O le ituaiga lona fa o le piston pressure gauge:

E fuaina e ala i le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le suavai, ma le faʻatusatusaina o le aofaʻi o le paʻu paleni code faʻaopoopo i le piston ma le mamafa fua. E maualuga le sa'o o fua, la'ititi e pei o le 0.05 intestinal ~ 0? Sese ole 2%. Ae o le tau e sili atu ona taugata, o le fausaga e sili atu ona faigata. Mo le siakiina o isi ituaiga taimi o le mamafa o loʻo avanoa e pei o mea faigaluega masani e fua ai le mamafa.

O loʻo faʻaaogaina le suauʻu vevela i le fua faʻatatau o le mamafa, o loʻo i ai se elemene maaleale o se paipa bourdon, o le laulau i totonu o le gaioiga o le faʻaliliuina o masini, pe a faʻatupuina le mamafa, o le Bourdon tube o le a faʻaleagaina elastic, o le gaioiga o le masini e liliu le deformation elastic i le feliuliua'i, ma le fa'asino feso'ota'i ma le masini o le a deflated e fa'aalia ai le mamafa.

O le mea lea, o le fua fa'atatau o lo'o fa'aaogaina i totonu o le fa'aogaina o le ogaumu suau'u vevela o le fua fa'amalosi lona lua.

fa'avevela suau'u fa'avevela eletise

2 Filifiliga o fua o le mamafa

A oʻo i le mamafa o le paluga e itiiti ifo i le 2.5 mi, o le saʻo o le fua faʻamalosi e le itiiti ifo i le 2.5 tulaga: o le mamafa galue o le faʻavevela e sili atu i le 2. SMPa, o le saʻo o le fua faʻamalosi e le itiiti ifo i le 1.5 tulaga. ; Mo boilers ma le mamafa galue e sili atu nai lo le 14MPa, o le saʻo o le fua faʻamalosi e tatau ona maualuga 1. O le mamanu galue o le faʻaogaina o le suauʻu vevela o le 0.7MPa, o le mea lea e le tatau ona faʻavaivaia le saʻo o le faʻaogaina o le mamafa 2.5 vasega 2 Ona o le o le fua o le mamafa e tatau ona 1.5 i le 3 taimi le maualuga o le mamafa o le pusa, matou te ave le tau ogatotonu 2 taimi. O lea la mo le fua o le mamafa o le aofaʻi e 700.

O le fua o le mamafa o loʻo faʻapipiʻiina i le fale faʻapipiʻi, ina ia le gata ina faigofie ona mataʻituina, ae faigofie foi ona faʻatino galuega faʻafefe masani ma suia le tulaga o le fua mamafa.

3. Fa'apipi'i ma le tausiga i aso ta'itasi ole fua fa'amama o le ogaumu suau'u vevela

(l) O le vevela o le fua o le mamafa o le 40 i le 70 ° C, ma le maualuga o le susu e le sili atu i le 80%. Afai e ese le fua o le mamafa mai le vevela masani faʻaoga, e tatau ona aofia ai le mea sese faaopoopo o le vevela.

(2) O le fua o le mamafa e tatau ona tu i luga, ma taumafai e faatumauina le tulaga tutusa ma le fua, e pei o le eseesega e maualuga tele i le mea sese faaopoopo e mafua mai i le koluma vai, e le mafai ona mafaufauina le fua o le kesi. Pe a faʻapipiʻi, poloka le avanoa e faʻamaonia ai le pa i tua o le pusa ina ia aua neʻi aʻafia ai le faʻatinoga o le faʻatinoga.

(3) Ole fua ole fa'aoga masani ole fua fa'atatau: e le sili atu i le 3/4 ole fuaina pito i luga i lalo ole mamafa, ma e le sili atu i le 2/3 ole fua fa'atapula'a i lalo ole fesuiaiga. I mataupu mamafa e lua o loʻo i luga, o le laʻititi laʻititi o le fua faʻamalosi tele e le tatau ona maualalo ifo nai lo le 1/3 o le tapulaa pito i lalo, ma o le vaega gaogao e faʻaaogaina uma pe a fuaina le vacuum.

(4) Pe a faʻaaogaina, pe a le manuia le faʻailoga o le mamafa poʻo vaega i totonu ua matala ma le mafai ona galue masani, e tatau ona toe faʻaleleia, pe faʻafesoʻotaʻi le kamupani gaosi oloa mo le tausiga.

(5) E tatau i le meafaigaluega ona aloese mai le vibration ma le fetoaiga e aloese ai mai le faaleagaina.

Afai ei ai ni au fesili e uiga i le ogaumu suau'u eletise eletise, fa'amolemolefaafesootai matou.


Taimi meli: Iuni-27-2024